Recreatiepark De Boshoek
Musical 40-45

Geniet van ons Musical 40-45 arrangement

    Geniet van de spectaculaire musical 40-45
    Vlak bij de Midden Nederland Hallen
    Met overnachting en diner
 

Beleef een onvergetelijke ervaring bij de musical 40-45 in Nederland  🎭

Vanaf september 2024 brengt Studio 100 de sensationele musical '40-45' naar Nederland en jij kunt erbij zijn! Dit is dé kans om getuige te zijn van een adembenemende voorstelling die je nog lang zal bijblijven. Twee Rotterdamse broers kiezen na het bombardement op Rotterdam beide een andere kant in het conflict, niet wetende wat voor impact dit op hen en hun gezin zal hebben.Laat je meevoeren in het verhaal, waarbij rijdende tribunes en individuele geluidservaringen via een koptelefoon dit een unieke ervaring maken. 

Bij Recreatiepark De Boshoek bieden wij nu een exclusief arrangement om jouw musical ervaring onvergetelijk te maken! De Boshoek is de ideale uitvalsbasis voor jouw bezoek aan de Midden Nederland Hallen in Barneveld, waar '40-45' zal schitteren. Ons park ligt op slechts 9 kilometer van deze toplocatie, waardoor je in alle comfort van de voorstelling kunt genieten.

Ons 40-45 Arrangement:

Bij Recreatiepark de Boshoek bieden we een exclusief 'Musical 40-45' arrangement aan, inclusief:

  • Overnachting: Geniet van een ontspannende overnachting in een van onze comfortabele accommodaties. Na de voorstelling hoef je niet ver te reizen; je kunt gewoon ontspannen en nagenieten.

  • Diner: Laat je smaakpapillen verwennen met ons verrukkelijke 3-gangenmenu! Bij ons restaurant heb je de vrijheid om je favoriete gerechten van de kaart te kiezen en zo je eigen unieke 3-gangenmenu samen te stellen. Benieuwd naar de kaart? Je kunt deze hier vinden: Menukaart van De Boshoek

Reserveer vandaag nog en ontspan na een indrukwekkende musicalvoorstelling bij Recreatiepark De Boshoek in Voorthuizen. Studio 100's '40-45' is een meesterwerk dat je niet wilt missen en Recreatiepark de Boshoek is de perfecte plek om dit onvergetelijke avontuur te beginnen. Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

Let op: dit arrangement is exclusief tickets voor de musical, de tickets kunnen via deze pagina besteld worden: Tickets bestellen

Op zoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog

Waar het bombardement van Rotterdam bij iedereen bekend is, heeft elke regio natuurlijk ook zijn eigen verhalen om te vertellen. Wij geven je wat tips uit onze omgeving.

De razzia van Putten

Op 2 oktober 1944 voerde de Duitse bezetter een gruwelijke razzia uit in het Gelderse dorp Putten als vergelding voor een verzetsactie. Bijna de hele mannelijke beroepsbevolking, 659 mannen, werd weggevoerd naar concentratiekampen, waarvan slechts 48 terugkeerden. Het beeld "Het vrouwtje van Putten", ontworpen door Mari Andriessen, symboliseert het verdriet van de overgebleven vrouwen. Jaarlijks op 2 oktober wordt de razzia herdacht met een ontroerende stilte en het zingen van Psalm 84.

De razzia werd geïnitieerd nadat leden van het lokale verzet een Duitse auto bij de Oldenallerbrug beschoten, waarbij een Duitse officier omkwam. Als vergelding omsingelden de Duitsers het dorp, scheidde mannen van vrouwen en staken meer dan honderd woningen in brand. De weggevoerde mannen werden naar Kamp Amersfoort gedeporteerd, waarvandaan velen naar concentratiekampen werden gestuurd.

Een herdenkingscentrum bij het monument ter nagedachtenis aan de razzia bevat namen van de weggevoerden en een expositie over de gebeurtenissen. De herdenkingen zijn een belangrijk moment voor de Puttense gemeenschap, die diepe wonden heeft overgehouden aan het verlies van veel mannelijke familieleden. 

De oorlogsgeschiedenis van Putten leer je kennen via een bezoek aan de gedachtenisruimte of door te luisteren naar de verhalen van de luisterstenen van de Liberationroute Europe. 

Het verscholen dorp in Vierhouten

Het Verscholen Dorp, gelegen in de Soerelse Bossen bij Vierhouten, bood tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan verzetslieden, onderduikers, Joden, geallieerden, en zelfs een gedeserteerde Duitse militair. Opgericht in 1943, bestond het kamp uit negen hutten, deels ondergronds, deels bovengronds. Het leven in het kamp was strikt gereguleerd vanwege het risico op ontdekking. Overdag mochten bewoners alleen in stilte hun eigen bosvak betreden, terwijl 'boskolder' sommigen onder hen deed worstelen met zenuwen en spanningen.

Voedselvoorziening verliep via koeriers, waarbij bonkaarten van het verzet werden gebruikt. Ondanks de beperkingen herinnert niemand zich honger te hebben geleden. In april 1944 werd het kamp tijdelijk verlaten vanwege een opgepakte persoon met foto's van het kamp. Maar na vier weken leek het veilig genoeg om terug te keren.

Helaas werd het kamp alsnog ontdekt op 29 oktober 1944 door twee SS'ers die op jacht waren. Hoewel de meeste bewoners wisten te ontsnappen, werden acht Joodse bewoners gevangengenomen en uiteindelijk geëxecuteerd, met slechts één overlevende. Deze tragische gebeurtenis betekende het einde van Het Verscholen Dorp als onderduikplek, tegenwoordig kun je hier terecht om vier replica-hutten te bekijken.